Sådan laver du en god fondsansøgning 📝

Hvert år bliver der udloddet store beløb fra de danske fonde, men mellem 75 og 90% af ansøgningerne til disse fonde bliver afvist. For at få en bid af de mange penge som fondene udlodder, gælder det derfor om at have en skarp fondsansøgning. I det følgende vil du få 4 tips til, hvordan du skriver en god fondsansøgning:

1. Find en passende fond(e) til dit projekt, og tilpas din ansøgning efter fonden

Det nemmeste ville være, hvis man kunne sende den samme ansøgning afsted – men ligesom en jobansøgning, er du nødt til at tilpasse den efter modtageren. De fonde du ønsker at søge ved, kan have vidt forskellige kriterier for hvem de udvælger. Når du laver din fondsansøgning, skal du derfor altid have i baghovedet at fond, projekt og ansøgning skal passe sammen. Derudover skal du også være opmærksom på, at du ikke må give et falskt indtryk af dit projekt – det kan betyde at jeres bevilling bliver trukket tilbage, og at i bliver bandlyst fra den givne fond.

2. Få styr på det formelle

Når mellem 75 og 90% af alle fondansøgninger bliver afvist, er det vigtigt at du som minimum har styr på de formelle krav til din ansøgning. Sørg derfor altid for, at fondens formelle krav er opfyldt, at du følger deres ansøgningsskema, at dit budget er realistisk og overskueligt – og at du søger i god tid.

3. Søg inspiration hos fonden

Det kan være en god ide at kigge på de projekter, som fonden du ønsker at søge hos, allerede har støttet. På den måde kan du få en ide om, hvad fonden allerede har syntes godt om, og bruge dette som inspiration til din fondsansøgning. Søger du som forening penge til eksempelvis nyt udstyr, kan du med fordel tage et kig på DIF og DGI’s foreningspulje, som blandt andet giver støtte til lokale foreninger.

4. Brug dit netværk

Det er altid en god ide at få et andet sæt øjne til at kigge din ansøgning igennem. Prøv derfor at finde en i dit netværk, der måske har erfaring med fondsansøgning, som vil tage et uvildigt, objektivt og kritisk kig på din fondsansøgning.

5. Yderligere inspiration og hjælp

Du kan med fordel også søge inspiration ved Fundraising.how. Her finder du en artikeldatabase og en blog, hvor der redegøres for mange af de forhold, som ansøgere skal tage højde for ifbm. ansøgning af fonde. På bloggen findes også mange opslag såsom “Hvad er legater?”, “Hvordan søger man fonde?” m.fl.

Inspiration er også at finde ved aktivfundraising.dk. Her kan du, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev, modtage en fondsliste med over 200 fonde. Det vil sige at du næsten med garanti kan finde nogle fonde der passer godt til lige præcis dit projekt!

Similar Posts