Hvilket padelbat skal jeg vælge? 🎾

Dit valg af padel bat har stor betydning for dit spil. Selvom der ikke er en finger at sætte på din form, strategi og teknik, kan et forkert valg af padel bat gøre, at du ikke udnytter dit fulde potentiale. Det gælder derfor om at vælge et padelbat, som passer til dit niveau og spillestil.

For at finde det padelbat som passer dig bedst, har vi opsat 5 punkter som du skal være opmærksom på:

  1. Niveau

Det første du skal gøre dig tanker om, inden du køber dit nye padelbat, er dit aktuelle niveau. Når du skal afgøre hvad dit niveau er, er det vigtigt at du er ærlig og realistisk omkring det – det hjælper ikke at pynte på det 😉
Dit eget niveau skal du også have i mente, når du kigger ind i de kommende punkter.

2. Padelbattets form

Padelbats kommer med tre forskellige hovedformer – dråbeformede, diamantformede og cirkelformede.

Det dråbeformede padelbat, er for dig der gerne vil have en “mellemting” mellem det cirkelformede og diamantformede bat – det kan derfor bruges af øvede såvel som begyndere. Med et dråbeformet bat, får du en god kombination af kontrol og fart. Det er nemmere at kontrollere end det diamantformede, men en smule sværere end det cirkelformede.

Det cirkelformede padelbat er til dig som lige er begyndt, eller skal til at begynde med at spille padel. Med et cirkelformet padelbat får du et stort sweetspot, som er det optimale område at ramme bolden på – det bliver altså nemmere at kontrollere bolden, med et cirkelformet padelbat. Så hvis padel er en helt ny sportsgren for dig, så er det cirkelformede padelbat optimalt.

Det diamantformede padelbat er til den øvede/erfarne spiller, hvis spillestil er aggressiv. Sammenlignet med de to andre hovedformer, så får du med det diamantformede padelbat et mindre sweetspot – men mere slagkraft.

3. Padelbattets overflade

Den næste faktor du skal tage med i dine overvejelser, når du skal købe dit næste padelbat, er padelbattets overflade. Her vil du typisk kunne vælge imellem en ru eller en glat overflade. Hvis du køber et padelbat med en ru overflade, vil du have nemmere ved at skrue bolden, men samtidig bliver bolden sværere at kontrollere.

Den glatte overflade er tiltænkt dig, som skal til at starte med at spille padel. Den glatte overflade gør, at du får nemmere ved kontrollere bolde, fordi du har direkte kontakt til bolden.

4. Padelbattets vægt

Selvom padelbats ikke vejer alverden og spændet mellem de forskellige bats ikke er særlig stor, så spiller vægten alligevel en vigtig rolle. Alt efter dine præferencer og spillestil, vil den ideelle vægt ændre sig. Hvis du sætter pris på at kunne bevæge dig hurtigt, så er det lette padelbat ideelt for dig – her vil det dog være sværere at lave hårde slag. Foretrækker du derimod at lave hårde slag, så vil et tungt padelbat være ideelt for dig.

5. Padelbattets vægtbalance

Når du har taget stilling til hvilken vægtklasse der passer bedst til dig og din spillestil, skal du tage stilling til balancen i dit nye padelbat. Her skelnes der mellem et hovedlet, neutralt eller hovedtungt padelbat.

– Ved det hovedtunge padelbat ligger vægten – som navnet også antyder – øverst i padelbattets hoved. Det giver dig den fordel at du kan skabe mere slagkraft, til gengæld bliver dit bat sværere at kontrollere.

– Det hovedlette bat er tungest i den nederste del af battet. Modsat det hovedtunge bat, giver det hovedlette bat dig mere kontrol i dine slag – men du får også mindre slagkraft.

– Det neutralt balancerede padelbat er en mellemting af et hovedtungt – og let padelbat, hvor vægten er ligeligt fordelt.


Similar Posts