Vejledning i skift fra SLA til Lithium batteri på Spinfire boldmaskinen

| |

Hvorfor vælge et lithium-batteri?

Vægt

Lithium batteriet udgør mindre end halvdelen af SLA-batteriets vægt hvilket gør maskinen omkring 3-4 kg lettere.

Levetid

Et lithium batteris levetid er 5 gange længere end et SLA-batteri

Spilletid

Et lithium batteri gør, at maskinen kan arbejde længere i hver session end et normalt SLA-batteri.

Guide: sådan installerer eller udskifter du et internt batteri

Ønsker du at skifte til et lithium batteri kan du følge den nedenstående trin-for-trin guide der tager dig igennem alle de nødvendige trin.

Materialer:

Trin 1

Fjern den lilla krop fra maskinen. For detaljer om hvordan du fjerner kroppen fra din Spinfire boldmaskine, læs denne guide.

Trin 2

Når du har fjernet maskinens krop, skal du identificere den n-formede batteriholder, der er placeret på maskinens bagende.

Trin 3

På bagsiden af den n-formede bøjle finder du 2 kabelclips, der holder motorledningerne. Disse ledninger skal fjernes fra clipsene ved at løfte plastikstroppen og skubbe den mod ledningerne. Du kan derefter fjerne motorledningerne (vær opmærksom på, hvordan de skal geninstalleres senere)

Trin 4

Brug 7 mm topskruetrækkeren til at skrue møtrikkerne af på hver side af den n-formede bøjle. Hver bolt har en fjederskive og en møtrik på.

Trin 5

Når møtrikken og fjederskiven er blevet fjernet, løftes bøjlen opad for at fjerne den fra basen. Herefter kan batteriet fjernes.

Trin 6

Placer det nye batteri i midten af bøjlepositionen på maskinbunden, og sæt bøjlen tilbage på toppen.

Trin 7

Sæt fjederskiven og møtrikken tilbage på boltene og skru møtrikkerne for at holde batteriet på plads ved hjælp af 7 mm topskruetrækkeren. Undgå overspænding.

Trin 8

Fastgør motorledningerne tilbage i kabelclipsene, der blev fjernet i trin 3.

 

Trin 9

Installer de røde og sorte silikoneterminaldæksler over hvert øjestik (svarende til farven). Hvis du ikke har disse dæksler, kan du i stedet bruge isolerbånd i trin 10.

Trin 10

Sæt batteriboltene gennem øjestikket for at installere dem på batteripolerne. Den røde ledning går på den positive terminal, og den sorte ledning går på den negative terminal. Skru boltene ind i batteripolerne ved hjælp af Philips stjerneskruetrækkeren. Skub silikonedækslerne (fra trin 9) over toppen af terminalerne for at beskytte og isolere dem. Hvis du ikke har silikonebetræk, så brug isolerbånd i stedet.

Trin 12

Sørg for, at batteriet holdes sikkert på plads, og at det slet ikke kan bevæge sig.

Trin 12

Geninstaller den lilla krop og kontrolpanelet tilbage på din maskine ved at følge guiden, du brugte i trin 1.

Vigtig information!

Når du har udskiftet dit SLA-batteri med et LiFePO4-batteri, skal du være opmærksom på følgende:

1. Hvis du har en v1-maskine, viser din batteriindikator ikke nøjagtigt, hvor meget batterilevetid du har tilbage. Den vil virke fuld lige indtil det øjeblik, den bliver flad. Du kan simpelthen ignorere din batteriindikator, og din maskine vil stadig fungere perfekt (og bedre end den gjorde på et SLA-batteri).

2. Du skal også være opmærksom på, at afhængigt af det LiFePO4-batteri, du har købt, har det højst sandsynligt et batteristyringssystem (BMS), som kan lukke din maskine ned, når batteriet er ved at være fladt. Dette kan ske, før boldmaskinen har mulighed for at gemme indstillingerne, hvilket betyder, at efter du har ladet din maskine op igen, skal de indstillinger, du brugte (hastighed, spin, interval og elevation) indtastes igen. Teknisk set skyldes det, at BMS kan afbryde batteriet ved 11V – 11,5V, mens Spinfire-softwaren lukker maskinen ned ved 10,8V (denne værdi er indstillet til SLA-batterier). Hvis du undgår at køre batteriet fladt og sørger for at oplade det efter hver session, kan du minimere dette problem.

3. Hvis du har en v2-maskine, bør du følge denne minivejledning for at justere indstillingerne på din maskine til at bruge et LiFePO4-batteri. Hvis du ikke fuldfører dette trin, vil din maskine stadig fungere godt, men din batteriindikator på kontrolpanelets LED vil ikke vise den korrekte mængde af det resterende batteri. Den følgende vejledning vedrører kun v2-maskinerne, der udkom i oktober 2020.

Trin 1

Hvis du har haft et SLA batteri og opgraderer til et lithium batteri (med en ny lithium batterioplader), er det tilrådeligt, at du også ændrer indstillingerne i din maskine. Dette vil forbedre din maskines ydeevne så den bedst kan drage fordel af lithium batteriet og tillade batteriindikatoren på din LCD-skærm til at vise batterikapaciteten nøjagtigt. Denne funktionalitet er tilgængelig i softwareversion MAIN 5.1.7 og nyere.

For at gøre dette skal du blot slukke for din maskine og tænde den igen ved at holde knappen POWER og HORISONTAL nede samtidigt i 5 sekunder. Du bør se en menu som denne:

Trin 2

Tryk på UP, indtil du kommer til CUSTOM LOW:

Selvom du kan justere 1150 (11,5 V) værdien ved at trykke på VENSTRE og HØJRE knapper, anbefaler vi, at du lader den stå på 1150. 

Du kan nu nyde dit nye lithium batteri.

Du kan nu bruge din maskine med dit nye LiFePO4-batteri.

Har du nogle spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os på +45 75 50 60 11 eller post@presencosport.dk

Similar Posts