Tennisbaner – hvad er forskellen på underlagene?

| | |

Når tennissæsonerne starter følger de professionelle turneringer også med. Og hvis du er en seer af en af de store Grand Slam-turneringer, så har du sikkert også bemærket forskellen på tennisbanerne. Men kender du også betydningen, det har for spillerne at spille på enten græs eller grus? Læs om tennisbaner her.

De fire Grand Slam-turneringer byder alle på forskellige underlag. Alle underlag har deres fordele og ulemper, og hver af disse tennisbaner har sine specialister. Forskellen på banerne, og boldens opførsel, er nemlig så stor, at det ikke er de samme kvaliteter i spillerne, der er brug for.

Tennisbaner Wimbledon Græs

French Open – Grus

French Open er kendt for sit brug af orange grus på deres baner. At spille på grus ændrer spillet i den forstand, at bolden reagerer anderledes ved kontakt med dette underlag. Det tager farten af bolden, og kamp på grus er derfor kendt for at vare længere, simpelthen fordi spillerne kan nå bolden lettere. Når farten bliver taget af, så er en teknik som at tilføre bolden topspin også mere udbredt, da tennisbaner med grus lettere reagerer på boldens spin pga. friktion. På den måde kan man tilføre bolden mere fart.

Spilleren kan også benytte sig af underlaget til at glide på i stedet for at løbe. Det kan lade sig gøre, fordi gruset ligger løst og det tillader spilleren at komme hurtigere frem til bolden og lave en vending.

Du kan købe grus til din tennisbane her via vores webshop.

US Open – Hardcourt

Ved US Open bruger man de karakteristiske blå baner, også kaldet for Hardcourt. Dette underlag er hurtigere end grus, og derfor kan hårdtslående spillere have en større fordel, da underlaget ikke sænker bolden. En Hardcourt bane kan dog variere i hastighed, fordi banen tildels også består af en smule sand/grus. Under normale forhold, og ved US Open, så anses banen for at være hurtigere end grus, men langsommere end græs.

Ved sådan en bane kan det også anbefales at bruge en tromle, som man også gør ved grusbaner. Vi kan anbefale denne håndtromle, og vi anbefaler den både til Hardcourt og især grus.

Australian Open – Plexicushon

Tennisbaner til Australian Open benytter sig af et underlag der mest minder om Hardcourt. Farten på bolden er nogenlunde den samme, dog med en tendens til at være hurtigere, fordi banen ikke er tilført noget sand. Banerne kan let forveksles med hinanden, men Plexicushon er 100% syntetisk. Det giver også det mest balanceret resultat når bolden rammer, da der ikke er mange faktorer, der kan ændre på boldens opførsel.

Banerne er også brugt, fordi de ikke kræver den store vedligeholdelse, og kan modstå de fleste vejrforhold. Dog har banen en svaghed for regn, da vandet ikke kan synke ned i denne form for bane.

Wimbledon – Græs

Wimbledon er både den ældste turnering, og også den mest traditionsrige. Derfor spilles turneringen stadig på græs – sportens oprindelige underlag. Tennisbaner med græs er de hurtigste baner, og det giver spillet meget mere fart og styrke. Det belønner de hårdtslående og hurtige spillere.

Græs har den negative side, at banen kan hurtigt blive slidt pga. nedtrådt græs. Banen kan også virke mere glat for spillerne.

Vi kan tilbyde vedligeholdelsesudstyr til græsbaner i form af vandingsanlæg og vandopsamling. Du finder det hele på vores webshop her.

Similar Posts