Bevægelse er en leg

|

I et samfund hvor børn, unge og voksne ikke får den samme fysiske bevægelse, som man gjorde en gang, er det vigtigt for helbredet at tænke på sine aktiviteter i fritiden og hverdagen. Men børn bevæger sig dog mere end voksne, og det er der en god grund til. De leger.

Leg og bevægelse går hånd i hånd, og fra vores tid som barn husker vi ikke bevægelse som en pligt. Vi tænkte ikke på vores sundhed og vores kondition, når vi planlagde at spille fodbold med vennerne. Nej vi gjorde det af lyst.

Sundheden i bevægelse – for BÅDE børn og voksne!

bevægelse og leg

Vi bliver tit gjort opmærksomme på, hvor vigtigt det er at bevæge os. Og det er altså ikke et tilfælde. Det ER vigtigt!
Børn lider af manglende aktivitet, og kan udvikle kroniske sygdomme – hvis ikke i deres unge år, så senere i deres voksenliv. Derfor føler vi også et ansvar for at børn i Danmark får bevæget sig i sin fritid.

Til børn anbefaler vi en aktivitet fra gamle dage: Den ethjulede cykel.

Denne aktivitet er god af rigtig mange årsager. Dit barn får ikke kun leget, og skaffer sig en unik færdighed – denne aktivitet giver også en fantastisk balanceevne og en god holdning for ryggen. Samtidig er hele kroppen i bevægelse, og det er både godt for muskulaturen, og forebygger mange kredsløbssygdomme, der kan ramme senere i livet.

Få lysten af leg tilbage

Leg er et bredt begreb, og skal ikke være et synonym for barnlighed og noget der hører barndommen til. En leg er nemlig bare en aktivitet, hvor vi har det sjovt. Det første skridt mod at finde lysten igen, er at finde dig selv. Find dine interesser og tænk måske tilbage på din barndom. Hvad fik dig i bevægelse dengang?
Når du har fundet en aktivitet, du kan opdage eller måske endda opdage på ny, så prøv det af! Hver ikke bange for den første aktivitet du finder, ikke er noget for dig.

Vi hos Presenco Sport har en webshop med over 9000 forskellige varer, og vi kan kun varmt anbefale, at du kan finde inspiration på vores hjemmeside.

Hvis det er motivationen til at komme i gang, der har brug for et spark bagi, så forsøg dig med en holdsport. Næsten alle hold rundt omkring i Danmark har en god prøveperiode, så du kan finde lige præcis din yndlingsaktivitet til at få dig i bevægelse og starte din legen.

Vi holder selv rigtig meget af tennis, som en rigtig god holdsport for alle aldre. Samtidig styrker det din muskulatur, dine led, din kondition og forhåbentlig også dit venskab til dine holdkammerater på tennisbanen. Kom godt i gang og se vores udvalg af fx tennisbolde eller tennisketchere her.

Similar Posts