Ultimate – en sport uden bold

Ultimate, også kendt som Ultimate Frisbee, er en nyere sport, der har vundet frem i løbet af det sidste årti. Fra en aktivitet, der mest af alt kun blev spillet for sjov med en frisbee uden konkurrence, er nu blevet til en organiseret sportsgren med tuneringer, forbund og landshold.

Ultimate er en ikke-kontakt holdsport, som spilles med en 175 grams flyvende plastikskive. Formålet med spillet er at score point ved at kaste skiven til en medspiller, der befinder sig i den modsatte ‘end zone’. Ideen om sådanne ‘end zones’ kendes også fra bl.a. amerikansk fodbold og rugby. Man må ikke løbe med skiven, og man har 10 sekunder til at aflevere disken, ellers går spillet over til det modsatte hold. Det samme sker, hvis disken rammer jorden.

Hvad der gør sporten speciel, kan findes i spillets “bold”. Den er nemlig lavet a plastik og er slet ikke rund. Det giver muligheder for at spil, der ikke bliver set i alle andre sportsgrene, da de fysiske regler for spillet nu er ændret. Det åbner selvfølgelig op for nye tekniker og en helt ny forståelse af, hvordan spillet skal spillet. Og lige netop den del, kan være grunden til sportens succes.

Sporten er dog størst i USA i øjeblikket, men det betyder ikke, at vi ikke er med hjemme i Danmark. Sporten bliver nu undervist i gymnasierne, og Danmark har fået sit eget officielle forbund for sporten, Dansk Frisbee Sport Union. Du kan læse sportens fulde regelsæt på deres hjemmesiden.

Presenco Sport har grundet den store interesse i sporten sørget for, at du også kan komme i gang med at spille og udforske den nye sportsgren. Skiven, eller frisbee’en om man vil, der bliver brugt, er nemlig af en speciel størrelse. Vægten og størrelsen skal være korrekt, og derfor har vi selvfølgelig også de officielle skiver på lager. Vi anbefaler denne Ultimate Frisbee til både træning og officielle tuneringskampe.

Similar Posts