En verden af sportsgrene

|

Forskellige sportsgrene har eksisteret i længere tid, end vi har dokumenteret historie. Selv den dag i dag ved man ikke med sikkerhed, hvornår og hvor sporten fodbold egentlig opstod, og under hvilke omstændigheder. Vi har de urgamle sportsgrene stadig den dag i dag – så har vi de nye. Nye sportsgrene der henter inspiration, og tilpasser sig den moderne tid.

Når vi kigger over det store felt af nye sportsgrene, så ser vi tit en vis genkendelighed fra nogle af de store sportsgrene i højre eller lavere grad. Vi kommer nu ind på tre sportsgrene, som ikke bare er moderne, men som samtidig har haft en god portion popularitet bag sig.

Kin Ball Sportsgrene

Ultimate Flying Disc

Ultimate Flying Disc, også kendt som Ultimate Frisbee, er nok den sportsgren på listen, der har fået flest tilhængere og antallet vokser stadig. Sporten spilles utraditionelt med en frisbee, kaldet “disc” i Ultimate, og kan derefter mest af alt sammenlignes med rugby og amerikansk fodbold. Måden man får point, er at føre disc’en ned i modstanderes end zone – man må dog ikke løbe med disc’en, kun kaste og afleverer til sine medspillere. Hvis denne sport lyder interessant, så se mere i videoen her.

En disc i ultimate har meget bestemte mål, og derfor tilbyder vi også officielle ultimate disc’s, der kan bruges til træning, officielle tuneringer eller bare sjov og leg. Se mere på webshoppen her.

Bossaball

Bossaball minder meget om en sport vi alle kender, og formentlig også har spillet – nemlig volleyball. Denne sport, ligesom volleyball, består af et hold på 6 mennesker på hver sin side af et opsat net, og bliver også spillet med den traditionelle bold man kender. Dog er der et lille tvist. Banen er oppustelig og har en trampolin monteret midt på hver side af nettet. Disse omstændigheder åbner op for mange nye muligheder, når det kommer til hvordan man spiller volleyball, og fra en tilskuers synspunkt, ser det også interessant og underholdende ud. Vi anbefaler du tjekker denne video ud, for at se sporten blive spillet som den var tiltænkt.

Til udstyr kan vi anbefale denne Pro Smash Volleyball fra SELECT. Den har den officielle størrelse og vægt, og kan bruges både indendørs og udendørs.

Kin Ball

Kin Ball er vores “odd man out” på denne liste. Det er svært at finde en direkte sammenligning mellem denne sport, og så en traditionel sport vi kender. Det er der nemlig en god grund til, og det er sportens særlige unikke træk. Sporten bliver spillet af tre hold på en gang, og spilles med en stor oppustelig bold på hele 120cm i diameter og med en vægt på 1kg. Hvert hold har derefter en zone, som de skal beskytte bolden for at røre. Dvs. bolden må ikke have kontakt med jorden på holdets banehalvdel, og man skal samtidig prøve at angribe modstanderne imens man forsvarer sig selv. Vi har en video fra verdensmesterskaberne i denne sport, hvor bl.a. Danmark deltog. Se videoen her.

Du sidder formentlig ikke inde med en Kin Ball, så derfor har vi også sørget for at fylde vores webshop op med sådan en. Du kan se vores Kin Balls her, og ellers se mere på generelt udstyr til Kin Ball her.

Similar Posts