Hvilken tennis boldmaskine skal jeg vælge?

| |

Tennis boldmaskiners holdbarhed, robust hed og funktionalitet ligger meget tæt på hinanden fra mærke til mærke, så valget bør og vil umiddelbart være dit eget. Men derfor kan man jo godt lade sig rådføre af en sælger, da man roligt kan regne med at en sælger ønsker du og boldmaskinen passer bedst muligt sammen og at du får den boldmaskinen, som sælgeren har mest tillid til.

Men udover at vælge en model (du har måske hørt om en i forvejen) bør du også tage stilling til de forskellige funktioner tennis boldmaskinerne tilbyder. Nogle af boldmaskinerne kan kun betjenes fra displayet på maskine, hvor andre har en fjernbetjening med tænd og sluk funktion. De lidt bedre og dyrere maskiner har større batterier og hovedparten af boldmaskinens funktion med i fjernbetjeningen. De helt dyre boldkaste maskiner kan indstilles med forskellige spil sekvenser og kan kobles til en app på din Iphone eller Android telefon.

Uanset vil du opleve at skulle sætte dig ind i tennis boldmaskinens funktionalitet, vedligeholdelse og på sigt opleve at skulle udskifte dele i boldmaskinen. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at gemme og/eller skimme Url links til tutorials (vejledninger) på producentens hjemmeside, så du hurtigt kan lede efter årsagen til en fejl eller anvise en elektriker/teknisk kyndig person i, hvor de finder information i hvordan der bør fejlsøge.

Det er ikke udsædvanlig, at brugervejledninger kun forefindes på engelsk, så lav eventuelt jeres egen quick user guide til tennisklubbens medlemmer eller boldmaskinens brugere, så man undgår uhensigtsmæssig brug, men også så brugerne får en god oplevelse af at bruge boldmaskinen (den var vel ikke kun til dig selv …)

Hvis du er tålmodig anlagt og har lidt bedre tid til at foretage dit indkøb, så undersøg producenternes hjemmesider og youtube videoer. Er du mest til en mindre kompliceret boldmaskine med standard funktioner, så vælg en prisklasse i midten, f.eks. Lobster 3 eller en Spinfire Pro 2, som i dag giver mulighed for at styre alle indstillinger fra fjernbetjeningen.

Det er afgjort de boldmaskiner, der bliver solgt flest af og dermed også dem der hurtigst kan skaffes reservedele til. Det er desværre ikke usandsynligt, at man indenfor et par år vil kunne opleve tekniske problemer, som f.eks. :

  • fjernbetjeningen kan ikke række eller boldmaskinen reagerer ikke ordentligt (kan skyldes at receiveren har løsnet sig eller batteriet i fjernbetjeningen skal skiftes)
  • boldmaskinen reagerer ikke korrekt eller bolden sætter sig fast (kan skyldes at I bruger for bløde bold eller at boldmaskinen er snavset til at det størknede ler, som findes på de fleste danske grusbaner (de fleste maskiner er udviklet i USA og Australien, hvor de fleste baner er hard court). I det tilfælde skal sensorerne måske rengøres og snavs støvsuges/blæses væk fra boldmaskinens indre.

Batteriets levetid og andre sliddele er der kun ½ års levetid på, så husk at bruge tennis boldmaskinen (kør den flad) jævnligt, da cellerne i batteriet ellers dør hurtigere.

Når det er sagt vælger rigtig mange den boldmaskine vi eller andre har anbefalet eller blot den vi kan levere hurtigst muligt.

Snup et kik på nogle af de boldmaskiner, som findes på markedet på denne side https://www.presencosport.dk/pl/Tennis-Boldmaskine_399707.aspx 

Du kan også se vores video omkring Spinfire 2:

Similar Posts