Aqua Fitmat – Balancetræning i svømmehallen

Aqua Fitmat appellerer til mange. Om de alle er naturlige vandhunde, eller om nogen også ser træningsmulighederne, kan ikke helt svare på. Men vi hjælper gerne til dit valg om træning med, i eller ovenpå vand, skal være noget for dig.

Svømning i sig selv er en god træning for næsten hele kroppen. Fitness kan give dig samme resultat. Men hvis man blander de to ting sammen, så får man et resultat fra begge verdener med den samme indsats. Vi snakker nemlig om fitness på vand.

Aqua Fitmat

Inspireret af pilates, yoga og fitness er Aqua Fitmat en ny aktivitet indenfor træning. Med denne nye måtte, der bruges på toppen af både swimmingpools, hav, søer og andet vand, kan du gennemføre træningssekvenser med cardio-, muskel- og balancetræning. Hvis du allerede har erfaring med fitnesstræning indenfor disse områder, så er du allerede godt på vej. Øvelserne på Aqua Fitmat er nemlig de samme succesfulde øvelser, men med et ekstra niveau ovenpå. Det kræver nemlig, at du holder balancen på vand samtidig med din træning.

Ved styrketræning på vand tvinges flere muskler nemlig til at være aktive, da de store muskelgrupper ikke kan holde balancen alene. Derfor bliver du ikke kun stærkere, men du har samtidig meget større kontrol over din krops styrke.

Forklaring på Aqua Fit måtte
Her kan du se måtten i en forklarende grafik.

Kom i gang med træningen

Som med så mange andre træningsformer, så findes der også instruktører og trænere indenfor Aqua Fitmat. Det anbefales derfor, at du forhører dig i din lokale svømmehal/fitnesscenter, om der er nogen, der kan sætte dig i gang med træningen. Hvis der altså ikke allerede findes et hold.

Det skal dog siges, at man sagtens kan give sig i kast på egen hånd med denne træning. Sørg dog altid for at hold god afstand til kanten ved træning, da chancen for at falde af måtten i starten, godt kan være stor.

Du kan se produktet her, hvis du ønsker at vide mere.

Similar Posts